PRAKTISCHE INFO VOOR JOUW REIS NAAR AUSTRALIË – “HET LAND DOWN UNDER”
Op deze pagina vind je alle informatie wat betreft reizen naar Australië. Deze informatie is handig om te weten voordat je een vakantie Australië boekt. Lees gauw verder!
Inenting(en): Voor actuele info hierover verwijzen wij altijd naar www.travelclinic.nl.
Visabepalingen: Bij uw reisbescheiden ontvangt u van ons ook uw visum. Dit visum geeft u recht op toegang tot Australië binnen de geldigheid van het visum. Binnen deze geldigheid mag u meerdere malen Australië betreden in totaal maximaal 3 maanden blijven. U mag NIET werken.
Transfers: Als u geen transfer geboekt heeft, dan kunt u in de meeste grote steden de officiële airportbus gebruiken. De prijzen variëren van stad tot stad. Vanzelfsprekend kunt u via ons ook transfers in uw boeking opnemen.
Tijdzones: Australië is te verdelen in drie tijdzones; de Eastern Standard Time (G.M.T. plus 10 uur) in Tasmanië, Victoria, New South Wales en Queensland, de Central Australian Time (G.M.T. plus 9,5 uur) in het Northern Territory en South Australia en de Western Standard Time (G.M.T. plus 8 uur) in Western Australia. Een voorbeeld: Wanneer het in Perth 12 uur is, is het in Darwin en Adelaide 13:30 uur en van Cairns tot Hobart 14:00 uur. Tijdens de zomer kan er soms verwarring optreden omdat Western Australia en Queensland geen zomertijd kennen en er dus een uur tijdsverschil is.
Geografie: Australië is niet alleen één van de droogste continenten maar ook nog eens één van de platste. Slechts 7% van het totale landoppervlak ligt hoger dan 600 meter boven zeeniveau. De hoogste berg is Mt. Kosciuszko met een hoogte van 2.227 meter. Mt. Kosciuszko maakt deel uit van een bergketen die zich over de oostkust uitstrekt tot aan Tasmanië. Deze bergketen kennen we onder de naam Great Dividing Range. 3 Australië is gelijktijdig continent en eiland, dat voor een groot gedeelte leeg en onwerkelijk is. Dit is het resultaat van miljoenen jaren van erosie door wind en water. Hoewel er nog steeds af en toe lichte aardbevingen voorkomen, is Australië het meest stabiele contintent ter wereld. Ook vulkaanuitbarstingen behoren min of meer tot het verleden. Zo vond de laatste uitbarsting 100 miljoen jaar gelden plaats. Australië is ook met recht het oudste continent ter wereld en samen met Afrika, Nieuw Zeeland en Nieuw Guinea maakte het ooit deel uit van Gondwana, een oercontinent. Men gaat ervan uit dat dat door een stijging van de zeespiegel Tasmanië, Nieuw Zeeland en Nieuw Guinea van elkaar werden gescheiden.
Rijden in Australië: In Australië wordt links gereden. Het is (nog) niet verplicht maar wij adviseren onze gasten dringend een internationaal rijbewijs mee te nemen. Dit omdat op ons rijbewijs belangrijke informatie in het engels ontbreekt en verhuurders daarom kunnen weigeren u de camper / auto mee te geven. Nergens voor nodig en een internationaal rijbewijs kost € 18,95 (voor niet leden, stand 02-04-2015) bij de A.N.W.B. Het Internationaal Rijbewijs is niet te koop via internet of telefoon. U voorkomt er een hoop ellende mee.
Vlag van Australië: Sinds 1901 is de huidige vlag van Australië, de officiële vlag van het land. De vlag van Australië is donkerblauw en bevat de Union Flag (Vlag van het Verenigde Koninkrijk). Naast de Union Flag komt ook de grote zevenarmige Ster van het Gemenebest terug in de linkerhoek van de vlag. De vijf witte sterren aan de rechterkant van de vlag staan symbool voor het sterrenbeeld Zuiderkruis. Elke ster heeft zeven punten, behalve de kleinste ster die heeft er vijf. Lees hier meer over de vlag van Australië.
Bekijk hieronder meer informatie over Australië.